Menu
Петък, 10 Август 2018 19:28

И в събота ще остане в манастира „Св. Пантелеймон“ над Смолян Чудотворната икона „Златна ябълка“

Публикувана от Прочетена 1980 пъти

Чудотворната икона „Златна ябълка“, която тази вечер ритуално ще донесе Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай в епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян за празничната Вечерня, ще остане за поклонение на вярващите и през съботния ден поради големия интерес на хората и милостта, която им дава Божията Майка. От три дни иконата е в Смолянска духовна околия и радва вярващите от различни градове и села на планината с надеждата да ги закриля, да пази семействата им.

Тази вечер Негово Високопреосвещенство ще отслужи в манастира от 18 часа Молебния канон на Пресвета Богородица пред Чудотворната икона „Златна ябълка“, а утре иконата ще остане през целия ден в светата обител за поклонение. С духовна радост и благодарност всеки желаещ може да посети манастира и да бъде помилван от Божията Майка.

В събота /11 август/ от 9 часа в манастирската църква „Св. св. Козма и Дамян“ пред Чудотворната икона „Златна ябълка“ архиерейският наместник Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи празнична света Литургия, в която ще участват изпълняващ длъжността игумен на манастира иконом Запрян Шиков и свещеници от Смолян.

Заповядайте!

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!