Logo
Печат на тази страница

Слави Бинев: „Доказателства за реализации в частен план за 20 млрд. лева са в ДАНС”

Слави Бинев: „Доказателства за реализации в частен план за 20 млрд. лева са в ДАНС”
Свидетел на безскрупулен износ на 20 млрд. лева  от България е в неизвестност, обяви  Коалиция „ГОРДА България” на извънредна пресконференция

„Къде са парите на България? Имат ли държавниците авоари в офшорни сметки? Днес трябваше да получим отговори на тези въпроси от г-жа Емилия Живкова – част от финансовото разузнаване в България за периода 2006 – 2011 г.  За съжаление г-жа Живкова изчезна, в най-добрия случай заради натиск, оказан върху нея” – обяви Слави Бинев– Съпредседател на Коалиция „ГОРДА България” на пресконференция днес.
Вместо г-жа Емилия Живкова, представители на Министерство на вътрешните работи и НАП на пресконференцията взеха участие г-н Бинев, Стефан Софиянски – водач на листата на 25 МИР София и Проф. Кръстьо Петков, които разкриха част от информацията, свързана с „износ” на български средства извън страната, за безконтролната контрабанда, както и начините за узаконяването на тези средства. „Бихте ли попитали Алексадър Сталийски къде е пътувал последните няколко години и какъв е поводът за пътуванията му? – многозначително попита евродепутатът – „Вие журналистите, сега повече от всякога трябва агресивно да поискате отговори на въпросите, които „Коалиция ГОРДА България не спира да задава”.
„Преди няколко седмици доц. Живкова дойде сама в щаба на Коалицията, тъй като част от нашата кампания беше фокусирана около въпроса: Къде са парите на България?- разясни Стефан Софиянски -  Дойде и обяви, че иска да разкрие  факти около огромна схема за изнасяне на български средства в офшорни сметки. Пари, откраднати от нашите майки и бащи! Доц. Живкова разполагаше с конкретни факти, имена, документи, както и с разработен план за връщането на тези пари обратно в България. За съжаление дали заради натиск, или поради друга причина г-жа Живкова изчезна. Само се надявам се тя да е добре.”  - сподели г-н Софиянски, като разказа на журналистите как с очите си е видял доказателства за схеми, чрез които са изнасяни средства от България, както и за узаконяването на парите: „И това са документи, които съществуват като разработки в ДАНС. За съжаление от над 70, само в два случая са предприети мерки.” Г-н Софиянски разказа и случай, в който след среща с г-жа Живкова е бил следен, като доказателства за това ще внесе още днес в прокуратурата.
 Проф. Кръстьо Петков определи настоящата ситуация като „екшън в сицилиански стил”: „Групата от експерти и водещи политици от „Коалиция ГОРДА България” се занимава с още няколко канала за изнасяне на пари извън България. На първо място – списъкът на хората, които са изнесли между 15 и 30 млрд. в офшорни зони, част, от които стигнали навън по съвсем законен начин. На второ място – още един наш ход, по който се пази подозрително мълчание – а именно това,ч е информирахме  Държавният департамент и конгреса на САЩ за т.нар. сделка по линията  на американските инвестиции в Марица Изток 1 и искания да се провери има ли схема за пране на пари. След изборите твърдо сме решени да се върнем и към заема „Дянков”, чрез който се обогатиха многократно за часове определени българи”.
За финала от „Коалиция ГОРДА България” обещаха  информацията, която касае българските средства, изнесени навън и авоарите на държавниците в  чужбина да стане публична в най-скоро време.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ГОРД
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.