Logo
Печат на тази страница

С безплатен лифт стартира зимния сезон в курорта Пампорово

С безплатен лифт стартира зимния сезон в курорта Пампорово
Зимния курорт Пампорово открива сезон 2013 / 2014 г. на 7 декември. По стара традиция на този ден лифтовите съоръжения ще бъдат безплатни за всички, които решат да станат част от събитието. Периода от 8 до 20 декември е промоционален – целодневната лифт карта ще струва 37 лв. От 21 декември нататък цената на лифт картата ще е стандартната за сезона, като тази година е увеличена с 3 лв. – 53 лв. Увеличение има и на цената на сезонната лифт карта, която ще струва 975 лв. Доскоро обаче любителите на белите спортове можеха да си я закупят на промоционална цена от 856 лв. „Продължаваме да бъдем с най-ниска цена за лифт карта от всички зимни курорти в България и в същото време предлагаме най-добрата зимна услуга”, каза Мариян Беляков – изпълнителен директор на Пампорово АД. Той обеща и допълнителни промоционални периоди през този зимен сезон, но те зависят от времето, заетостта и натоварването на курорта.
По думите на Мариян Беляков на този етап зимния ни курорт може да се похвали с най-силна заетост, спрямо изминалите 10 години. Като пример посочи хотел Перелик, където, към средата на ноември, има над хиляда процента ръст в ранните записвания.
За следващата година Пампорово АД обмисля дори по-ранен старт на зимния сезон, ако времето го позволи. „През последните две години видяхме, че удалжаването на сезона е по-трудно. След нова година хората са финансово изтощени, а и в края на март и началото на април започват да мислят за лятото. Ако можем да правим сняг през октомври, ще го правим”, категоричен беше Беляков.  
Относно туристическият поток изпълнителният директор на Пампорово АД обясни, че в последните години се преориентират сериозно към Балканския пазар - Турция, Румъния, Македония и Гърция. Правят се програми за привличане на туристи от Украйна и дори от Скандинавските страни. „Акцент за нас обаче си остава българския турист, каза още Мариян Беляков.
Той обяви и стартирането на най-новия зимен онлайн протал за продажба на зимни услуги – www.pamporovo.me.  „Сайтът влиза от употреба още утре /27.11.2013 г./. Сега вече човек може да си закупи цялостен ски пакет – онлайн, без да се лута от едно място на друго. Освен това този сайт ще продава всички хотели в Пампорово, които искат да се включат в него”, добави Беляков.

Другото ново в Пампорово е въвеждането на чип карти, което ще облекчи максимално туристите. Подобрение има и в обработката на пистите, като за целта екипът е преминал специални курсове на обучение. „Смятам че за трета поредна година пистите на Пампорово ще бъдат най-добрите писти за любителите на зимните спортове”, каза в заключение Мариян Беляков.

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.