Logo
Печат на тази страница

Наситен на събития е спортния календар на Пампорово за зимен сезон 2013/2014 г.

Татяна Дренкова, Мариян Беляков
И този сезон Пампорово ще бъде домакин на редица спортни прояви, които целят популяризирането на снежните спортове и развитието на зимния туризъм. „Първите три месеца на 2014 г. – януари, февруари и март са наситени с интересни състезания, каза Татяна Дренкова - мениджър „Маркетинг и продажби“ в „Пампорово“ АД. През януари в зимния ни курорт ще се проведе Купа «Пампорово» за жени и мъже. За месец февруари са предвидине Купа ПИБА и Winter Bike Duel – планинско колоездене за мъже, жени и юноши. Сред спортните събития, които ще се проведат в Пампорово през 2014 г. е и „Pamporovo Freestyle Open 5”. През месец март са предвидени Национален шампионат по сноуборд „Half Pipe Pamporovo”, както и Балкански ски маратон.
И през новия зимен сезон Пампорово ще продължи да организира различни социални и промоционални кампании, свързани с обучението на деца и младежи чрез различни облекчения и спортни събития в курорта.  
«Дали сме заявка за  финали за европейска купа 2015-2016 г.  съвместно с Чепеларе,  поради което е необходимо изгражгдане на допълнителна инфраструктура  лифтове и подготовка на пистите, в това число и на т.нар. европейска писта. Това са  задължителни изисквания за подготовката и провеждането на състезания от подобен тип. Това е допълнителен повод държавата да ни окаже помощ, за да можем да се подготвим максимално добре за тези мероприятия», каза Мариян Беляков – изпълнителен директор на «Пампорово» АД.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.