Logo
Печат на тази страница

За 27 март е обявен оранжев код за дъжд в област Смолян и Кърджали

За 27 март е обявен оранжев код за дъжд в област Смолян и Кърджали
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и  хидрология към БАН (НИМХ- БАН)  за  утре е обявен оранжев код за  дъжд  в две области – Смолян и Кърджали. Очакват се  интензивни и значителни валежи  със сумарно количество за денонощието до 40 л/кв.м. Очаква се интензивно снеготопене, предупреждават от МОСВ.

Оранжев код : Времето е опасно. Прогнозирани са по-рядко случващи се метеорологични явления. Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Жълт код за дъжд е обявен за утре в четири  области – Хасково, Пловдив, Пазарджик  и Благоевград.  За Хасково и Благоевград валежите от дъжд ще са със сумарно количество за денонощието до 20 -25 л/кв.м.  За Пловдив и Пазарджик- сумарно количество на валежите  за денонощието до 20 л/кв.м. В планинската част на областта ще има интензивно снеготопене.

Жълт  код: Времето може да бъде потенциално опасно. Явленията, които са прогнозирани, не са необичайни, но изискват внимание, ако възнамерявате да вършите работа на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск.
Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.