Logo
Печат на тази страница
Четвъртък, 27 Октомври 2016

Евродепутатите приветстват предложенията на ЕК за корпоративно данъчно облагане

Публикувана от
Евродепутатите приветстват предложенията на ЕК за корпоративно данъчно облагане
   
По време на дебат с комисар Пиер Московичи евродепутатите приветстваха предложението на Европейската комисия за обща консолидирана основа за облагане с корпоративен данък (ОКООКД).
Според повечето евродепутати това е една важна стъпка в правилната посока, въпреки че някои биха предпочели прагът за оборот да е по-нисък от предложените 750 млн. евро. Някои казаха също така, че общата основа за облагане трябва да върви ръка за ръка с минимална данъчна ставка, каквато не е предвидена в предложението.
Някои евродепутати споделиха, че настоящата система за корпоративно данъчно облагане не е справедлива, тъй като мултинационалните компании местят своите приходи в юрисдикцията с най-ниски данъци, а данъчните власти в нашите страни преследват физически лица и бизнеси, които не могат да се преместят лесно в чужбина. Някои изразиха опасения относно последиците от консолидацията за по-малките страни.
Комисар Пиер Московичи каза, че новото предложение за ОКООКД ще реши едновременно опасенията на бизнесите и гражданите. „В същото време ние трябва да продължим напред с борбата си с укриването на данъци, която вече води до реални промени. Финансовите министри трябва да погледнат този амбициозен и навременен пакет с нови очи, защото той ще създаде солидна данъчна система, пригодена за 21-и век“, каза още той.
 
Информационно бюро на ЕП в България
 

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2020 Смолян днес!. All Rights Reserved