Logo
Печат на тази страница

ДОРА ЯНКОВА: Държавата трябва тотално да промени модела на финансиране за общинските болници

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Триград: Да си върнем пещерата!

Кръгла маса в град Девин на тема здравеопазване и балнеология се проведе от кандидатите за народни представители на коалиция "БСП за България".
Гражданите, взели участие в дискусията на тема здравеопазване и представители на болницата в Девин бяха категорични, че държавата трябва тотално да промени модела на финансиране за общинските болници и да поеме отново отговорността за здравните грижи на хората там. Като основен проблем, лекарите поставиха и сгрешения модел на финансиране по клинични пътеки:

"Вече е ясно, че тази система не само не работи, а пречи изключително много. Тя категорично доказа за 10 години, че не води до по-добро здравеопазване за гражданите, но не помага и на лекарите. Дори напротив- превърна ни в лъжци, за да можем да изпълняваме нашия основен дълг- да лекуваме! " възмутена заяви доц. Клечкова и настоя това да се промени възможно най-скоро, за да има как лекарите да лекуват легално пациентите си.

bsp 18 3 001

Друга тема, която беше повдигната на кръглата маса е несправедливостта на местната власт, относно ползването на природния ресурс с минералната вода само и единствено за частни интереси:

"Каже ми, кой жител на Девин е усетил нещо от това природно богатство на нашата земя. За да отида на басейн или процедури, аз трябва да платя непосилни суми на частници, които си напълниха джобовете с милиони за наша сметка. Дори една чешма с минерална вода няма!" заяви Лора Славчева.

На срещата проведена с избиратели, кандидатите за народните представители от Коалиция "БСП за България" Иван Гавазов и Исай Савов, запознаха жителите на Триград с програмата на коалицията. Най-много се наблегна на темата за икономиката, безработицата и местното самоуправление.
Другият голям проблем е оттеглянето на държавата и на държавните институции от това да работят по правилата.

bsp 18 3 002

Една от големите болки на хората в Триград е, че пещера та "Дяволското гърло" в момента се стопанисва от частна фирма. Община Девин преди е имала приходи от пещерата, около 250 хиляди лева годишно, а днес е лишена от тях.
Въпросът беше повдиган и от водачът на листата Дора Янкова. Създаден бе и инициативен комитет за провеждането на референдум връщането на пещерата за стопанисване и ползване от община Девин, който да бъде проведен заедно с предсрочния парламентарен вот на 26 март. Подписката е била подкрепена с 1600 реални подписа. Но за съжаление гласът на народа не е бил чут до сега. Общинския съвет доминиран от ГЕРБ е провалил заседанията.

"В района има какво още да бъде съживено и той да бъде запазен", коментира Иван Гавазов.
Исай Савов напомни, че "БСП за България" е за провеждането на цялостна политика на балансирано развитие на всички региони в държавата, на преодоляване на дълбоките регионални различия и високо ниво на заетост в общините.

БСП - Смолян Пресцентър

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.