Logo
Печат на тази страница
Сряда, 10 Януари 2018 10:06

Попълниха графика на Детското отделение в Смолян, няма да затваря врати

Публикувана от Прочетена 2350 пъти
МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“-Смолян МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“-Смолян

Графикът за януари месец в Детско отделение е запълнен и няма проблеми да функционира, съобщи директорът на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“-Смолян д-р Марин Даракчиев. В дежурствата са се включили медици от доболничната помощ в града, като благодарение на тях на този етап няма проблеми с функционирането на отделението.

В дежурствата са се включили лекарите Даниела Дариткова, която е народен представител и в края на декември алармира за проблема с кадрите в детско, като изрази опасение, че то може да затвори врати. Освен д-р Дариткова, в графика са се включили д-р Мони Турналиев от ДКЦ-то в Смолян, както и други медици от болницата.

До кризата се стигна в края на миналата година, когато заболявания и пенсиониране на лекари доведоха до невъзможност да се покрие месечният график от останалите двама педиатри в отделението.

През изминалата година е идвал и специалист от Девин да дава дежурства, но на този етап вече не е в графика. Със специалисти от Пловдив се връзват и дежурствата в ОАРИЛ на болницата в Смолян, като за целта трима анестезиолози са включени в графика. „Да, има колеги от Пловдив, но те дават само дежурства и това е от доста време“, коментира д-р Даракчиев. Според него, няма място за притеснение на този етап в кадрово отношение, тъй като се справяли с този проблем.

Началник на ОАРИЛ е д-р Красимир Събев, който също е народен представител и съчетава работата си като медик и депутат.

Източник: dariknews.bg

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Последните от Смолян днес!

Свързани статии (по етикет)

Copyright © 2009 - 2019 Смолян днес!. All rights reserved.