Logo
Печат на тази страница
Петък, 15 Юни 2018 20:23

Клавирен концерт звуча в Райковското  читалище  

Публикувана от Прочетена 1386 пъти
Клавирен концерт звуча в Райковското  читалище    снимки: Сийка Кетева

Учениците  от Школата по пиано при НЧ”Балкански просветител-1871” в смолянския квартал Райково показаха своите  музикални умения на заключителния концерт за учебната 2017 – 2018 година.Концертната  програма  се състоя на 15 юни в залата на читалището.

Талантливите  изпълнители, под ръководството на музикалния педагог Людмила Морозова  представиха популярни класически творби от различни епохи, стилове и жанрове.Те разкриха не само своите основни музикални знания, а и заявиха мотивацията си да пътуват в света на изкуството.

Емона Бакалова , Антония Василева и Людмила Морозова

Повечето  от тях се обучават от ранна детска възраст и в продължение на няколко години развиват творческото си мислене и култивират подход и оценка за музиката. Също така, с помощта на г-жа Морозова, те се учат да свирят в ансамбъл по двама, на четири ръце, което е трудно, но приятно за слушане.

Ренета Стоилова и Божидар Маринов

Присъстващите на концерта  съпреживяха вълнението на младите пианисти и се заредиха с положителна емоция. Радващо е, че читалището дава рамо на подрастващите в избора им да опознават необятния свят на музикалното изкуство.

Сийка КЕТЕВА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Последните от Смолян днес!

Свързани статии (по етикет)

Copyright © 2009 - 2019 Смолян днес!. All rights reserved.