Logo
Печат на тази страница
Четвъртък, 05 Юли 2018 07:56

Евродепутатите изразяват съжаление поради липсата на конкретни споразумения от Срещата на върха на ЕС

Публикувана от Прочетена 1306 пъти

Резултатите от последната Среща на върха на ЕС са незадоволителни за повечето евродепутати, които изразяват съжаление поради липсата на напредък по реформата на системата за убежище и задълбочаването на икономическия и валутния съюз. 

По време на дебата с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, мнозинството евродепутати разкритикуваха държавните и правителствени ръководители заради това, че не са били в състояние да постигнат съществени съгласия как да се справят с потока от мигранти и търсещи убежище. Те изразиха загриженост от малкия постигнат напредък и продължаването на смъртните случаи в Средиземно море.

Откривайки дебата, председателят Таяни повторно напомни, че Европейският парламент отдавна очаква започването на преговори по реформата на Регламента от Дъблин и призова Съвета да приеме позиция с квалифицирано мнозинство.

Неудовлетворението сред евродепутатите също се дължи на факта, че почти 10 години след финансовата криза лидерите на ЕС не успяват да въведат необходимите  гаранции за избягването на по-нататъшен икономически срив.

Информационно бюро на Европейския парламент в България

Последните от Смолян днес!

Свързани статии (по етикет)

Copyright © 2009 - 2019 Смолян днес!. All rights reserved.