Logo
Печат на тази страница
Четвъртък, 26 Юли 2018 08:52

Депутатът на ДПС Хайри Садъков, проведе среща с жителите на три квартала в Смолян

Депутатът на ДПС Хайри Садъков, проведе среща с жителите на три квартала в Смолян

Народният представител от ДПС Хайри Садъков,  проведе среща с жителите на три квартала в Смолян. Тя бе инициирана от местната структура на Движението и се проведе в кафе „Клуба“. На нея жителите на  „Средок“, „Миньорска“ и „Чилингирска махала“ изведоха на преден план доста проблеми от битово естество.

Някои от тях се оплакаха, че дори нямат контейнери за смет, а други са недоволни от графика и качеството на сметоизвозването.  Представителите на „Чилингирска махала“ и „Средок“ за пореден път повдигнаха въпроса и за детска площадка в района, която е желана от тях от няколко десетилетия. Децата в района няма къде да си играят и за съжаление единствената алтернатива им е главният път и отсечките около него, което крие доста опасности.

Те изтъкнаха  и доста  инфраструктурни проблеми, липса на добри пътища и подпорни стени, което е сериозен проблем за част от жителите. На ул. „Самодивско изворче“  няма въобще път, като хората които живеят там стигат до домовете си по пътека. След последните проливни дъждове в района се активизирали и свлачищни процеси. Изнесеният чакъл  се спрял в дома на възрастен мъж и не получава съдействие от никого за разрешаване на проблема. 

Хората и от ул. „Маестро Атанасов“ също си имат сериозни проблеми, като в следствие на свлачище са надвиснали опасно и доста камъни и скали в единия край на пътната отсечка.

За запознаване на проблемите на жителите от трите квартала, пред общинското ръководство на Смолян и тяхното разрешаване,  се ангажираха общинските съветници на ДПС в местния парламент Салих Аршински, който е и областен председател на ДПС и Милен  Журналов , който е  и общински председател на ДПС.

Това е поредната среща на депутата от 43 – то Народно събрание с жители на региона и в частност на Смолян.

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2020 Смолян днес!. All Rights Reserved