Logo
Печат на тази страница

Депутатът от ГЕРБ д-р Красимир Събев откри в девинското село Осиково читалище, улица и площад

Депутатът от ГЕРБ д-р Красимир Събев откри в девинското село Осиково читалище, улица и площад

Народният представител от ГЕРБ д-р Красимир Събев откри в девинското село Осиково новоизградени площад, улица и читалище. Това се случи на празника на населеното място, където присъстваха още кметът на община Девин Красимир Даскалов, председателят на ОбС – Девин Руси Чаушев, зам.-кметът Владимир Солаков, кметове на съседни села, гости и местни жители.

Д-р Красимир Събев заяви, че едва ли има родопчанин, който да не се чувства горд, когато дойде в Осиково.
„Това място е показателно как държавата, местният кмет, общинският кмет, политическата партия мислят и за последната улица. Без усилията на г-н Даскалов, на вашия кмет тези придобивки нямаше да се случат. Само те знаят пътя, по който минаха така, че тази хубава улица и площада да бъдат факт. Горд съм, че съм гост за пореден път гост на Осиково и че съм родопчанин! И заставам с цялата си отговорност пред вас, за да ви кажа, че ние мислим за Родопите и занапред ще бъде така!“, каза д-р Събев.
Той призова хората да пазят традициите, да се събират близки и роднини и да тачат празниците, защото те са мястото, на което се сплотяват всички.
„Държавата върви напред. На всички ни се иска това да се случва с по-бързи темпове. Но Осиково е пример, че държавата не е забравила населението на това село, високо в планината“, подчерта д-р Събев.

Кметът на община Девин Красимир Даскалов заяви от трибуната, че празниците винаги са били символ на вярата и надеждата за по-добри времена.
„Днес ние пред вас сме удовлетворени от това, което сме свършили и можем с вдигнати глави и достойни чела да се изправим пред вас. Защото това, което обещахме преди три години, вече е изпълнено. То е видно. Действително това нямаше да бъде факт, ако не беше изключително добрата координация и взаимодействие между местното ръководство в лицето на кмета Велин Палигоров, общинското ръководство, ръководството на ОбС – Девин, и правителството на България в лицето на премиера Бойко Борисов, а така също и законодателната власт с доминант ПП ГЕРБ и нашите народни представители. Искам да изкажа огромната си благодарност на хората от село Осиково, защото, ако не сте вие, всичките тези резултати нямаше да бъдат постигнати. Тази улица, която в момента е пред нас, е направена с единствената цел да свърже центъра на селото с бившия механичен цех, който има нови собственици. Надявам се, водили сме разговори с тях от кметството и общинското ръководство, те да направят необходимите инвестиции, за да се разкрият нови работни места в Осиково. Това е основната цел на ПП ГЕРБ - да запазим населението по родните си места, а да не ходят да търсят те препитание по големите градове и чужбина. Това, което зависи от община Девин, от администрация и екипа, с който работя, вече е факт. Остава това, което могат да направят всички фирми и жителите на Осиково, за да си осигурим по-добър начин на условия и труд“, каза Даскалов.

Кметът на селото Велин Палигоров откри празника на ягодата и заяви, че са станали добри неща за Осиково. „За първи път имаме улица, за която много села биха ни завидели. След толкова много години имаме и читалище. Всички кметове преди г-н Даскалов обещаваха, но си оставаха само с обещания. Това е кметът, който обеща и изпълни. И се случва благодарение на добрата политика на ГЕРБ в община Девин, които работим като едно цяло – кметът на общината, председателят на ОбС, общинските съветници“, каза Палигоров. Той сподели, че планират да възстановят съставите, които през 80-те години на миналия век са печелили златни медали – мъжкият и женският състав, и е убеден, че за това време Осиково от унищожено село на изчезване се превръща в живо село с културно, социално и икономическо развитие.

{gallery}osikovo_2018{/gallery}

 

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.