Logo
Печат на тази страница
Вторник, 18 Септември 2018 19:50

ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ НОВАТА КНИГА НА ГЕОРГИ ГРИВНЕВ „ДО СЕТНИЯ СИ ДЕН”

Публикувана от Прочетена 998 пъти
ГЕРГИ ГРИВНЕВ ГЕРГИ ГРИВНЕВ

Писателят Георги Гривнев издаде поредната си 22-ра книга „До сетния си ден”. Книгата включва тридесет интервюта с именити български, руски и други поети и писатели.

В първата част „Борещият се човек е прекрасен” са разговорите с Павел Матев, Дамян П. Дамянов, Христо Черняев, Матей Шопкин, Георги Алексиев, Йордан Попов, Георги Пашев и други.

Във втората част „Далеч от родината и раната не зараства” са публикувани интервюта с руски, естонски, грузински, казахстански, беларуски поети и писатели и други, сред които Нодар Думбадзе, Мати Унт, Раиса Ахматова, Фьодор Сухов, Алексей Дударев...

Интервютата са изцяло творчески и са опит да се разкрият „тайните” на писаното слово и характерите на майсторите на изящната словесност.

Авторът нарича книгата си „спомен от журналистиката”, тъй като тя е осъществена, когато той е бил журналист, а  е издадена сега.

Отговорите на поетите и писателите са предадени автентично и коректно, без намеса на интервюиращия. Преведените стихотворения от руски език са на Димитър Златев, Георги Радев и Георги Гривнев.

Изданието излиза от печат с подкрепата на строителна фирма „Дюлгер” – Смолян.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Последните от Смолян днес!

Свързани статии (по етикет)

Copyright © 2009 - 2019 Смолян днес!. All rights reserved.