Logo
Печат на тази страница

12 портрета на български царе получи ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”

12 портрета на български царе получи ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”

12 цветни портрета на български царе получи ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”. Подаръкът бе поднесен на учебното заведение от името на Ротари клуб – Смолян, а поводът бе Деня на народните будители. Ротарианците поздравиха ученици и учители с българския празник и уточниха, че една от целите на Ротари клуб в световен мащаб е подкрепа и инвестиции в образованието. „Затова сме решили да подпомогнем вашето образование с тези 12 портрета на български царе. Надяваме се, че ще събудим у вас желание да изучавате 13-вековната история на България, да се гордеете,  че сте българи и да продължите делото на будителите преди нас”, казаха представителите на Ротари клуб - Смолян.

„Народ, който не познава историята си не може да гради своето бъдеще. Вие сте нашето бъдеще и трябва да го изградите по-добро от днешния ден. Сигурна съм, че ще прочетете историята на тези 12 български царе, ще се поучите от техния живот, от тяхното управление,  от състоянието на нашаа държава по тяхно време. Бъдете живи и здрави и просперирайте”, пожела на учениците тазгодишният президент на Ротари клуб – Смолян Сашка Иванова.

Директорът на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” Николай Колев благодари на Ротари клуб за дарението. „Благодарение на тези портрети нашите ученици ще имат възможност да станат част от историята ни, да я помнят и познават, защото народ, който не познава историята си е обречен да повтори грешките в бъдещето”, каза Колев.  

В актовата зала на училището се състоя семпло тържество, с което бе отбелязан Деня на народните будители – един чисто български празник без аналог в света.

В навечерието на Деня на народните будители ОУ „Проф. д-р Асен Златаров” организира и лекоатлетически крос, посветен на празника. Победителите в него получиха медалите си от директора на учебното заведение по време на тържеството.

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.