Logo
Печат на тази страница

20 милиона лева инвестиции в община Доспат през 2019 година

Елин Радев
С Постановление на Министерски съвет  по бюджета на Община Доспат ще се отпуснат допълнително средства в размер на 950 000 лв., съобщи кметът на Общината инж. Елин Радев.

Тези пари са предназначени за ремонт, преустройство и оборудване на нова общинска сграда, намираща се на ул. "Капитан Петко Войвода" №3 ", както и за вертикална планировка на имота.

Радев изтъкна, че 2019 година за община Доспат ще бъде изпъстрена с реализирането на много проекти. Сред най-важните са проектът, свързан с изграждането на нова компостираща инсталация за твърди битови отпадъци в с. Барутин в размер на 10 млн лева. Проектът, чрез който ще се ремонтират водопроводите в различни населени места е на обща стойност 6,5 млн лева. За близо 2 милиона лева ще се асфалтират улици във всички населени места. За 500 хил. лева ще се изграждат зелени площи, а отделно за 400 хил. лева ще се строят спортни игрища в Змейца, Барутин и Бръщен.

За първи път в историята на Община Доспат толкова много инвестиции ще се реализират и то в рамките на една календарна година, заяви кметът на Община Доспат.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.