Logo
Печат на тази страница
Събота, 16 Март 2019 04:25

Салих Аршински, областен председател на ДПС:"Болницата в Мадан се превръща във водещо лечебно заведение в област Смолян"

Салих Аршински, областен председател на ДПС:"Болницата в Мадан се превръща във водещо лечебно заведение в област Смолян"
Днес, 15 март присъствахме на откриване на нов рентгенов апарат в МБАЛ „Проф. Д-р К.Чилов“ – Мадан, който е дарение от побратимените общини от Република Турция– Пендик и Зейтин Бурну, със съдействието на Съюза на турските общини.
 
На събитието присъствахме по покана на кмета на община Мадан Фахри Молайсенов (ДПС). Това е сериозно събитие от гледна точка, че новата медицинска апаратура ще бъде в полза, не само на жителите на община Мадан, а и на целия регион.
 
Това е най-модерния рентген, който се намира в областта. За отбелязване е, че общинската болница в Мадан се превръща от лечебно заведение, което правителство на Борисов искаше да закрие през 2012 г., във водеща болница в областта.
 
Вече доста хора от областният център, предпочитат да се лекуват в болницата в Мадан, заради по-добрата апаратура и условия, които предлага. Отбелязваме, че когато има активно гражданско общество, каквото има в Мадан, нещата се случват по-лесно.
 
Припомняме, че през 2012 г., правителството на Борисов искаше да закрие болниците в Мадан и Девин. Тогава народните представители от ГЕРБ, включително и тези от област Смолян гласува за закриването им. Това може да бъде видяно в стенограмата на Народното събрание от въпросното заседание.
 
Именно тогава, обществеността на Мадан организира протест, който беше безпрецедентен тогава в страната, за да запази своята болница. Хайри Садъков, в качеството си на председател на Общински съвет – Мадан, г-н Молайсенов, общинските съветници от този период, застанаха начело на това обществено недоволство, срещу закриване на болницата. Въпреки, че тогавашният областен управител Стефан Стайков (ГЕРБ) се опита с целия държавен ресурс, с който разполага да заглуши това недоволство, той не успя, защото хората не го позволиха.
 
Припомняме това за да стане ясно, че когато политиците гледат в една посока и има синхрон между тях и това съвпада с общественото мнение , нещата се случват и то бързо и благоприятно.
 
Ние от Движението за права и свободи, в лицето на нашите представители, в законодателната и местената власт, винаги сме изхождали от позицията, за защита на общественият интерес , особено в малките общини, планинските и полупланинските райони, където животът е много по-труден от този в големият град.
 
Днес, имах удоволствието да съм на това прекрасно мероприятие, заедно с общинското ръководство на ДПС – Мадан на чело с Бисер Базеников, общинските съветници от ДПС, както и областният председател на МДПС арх. Шебан Билянов.
 

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2020 Смолян днес!. All Rights Reserved