Logo
Печат на тази страница

Дора Янкова /БСП/: „Държавата е длъжница на община Баните“

Дора Янкова /БСП/: „Държавата е длъжница на община Баните“

„Ключови политики по отношение на инфраструктурни проекти предложих от парламентарната трибуна“, каза депутатът от БСП Дора Янкова на пресконференция. По думите й държавата е длъжница на община Баните. Пътят  от Соколовци през Момчиловци, Петково до Баните и от там до границата с Мадан има нужда от цялостна рехабилитация. „Този път е рехабилитиран  по времето на кабинета Сакскобурготски. През всички останали правителства само е кърпен. Успяхме да накараме АПИ да види колко струва цялостната рехабилитация на този път.

Потенциалът на Баните е балнеолечението, затова трябва да има добри пътища, по които да се стига до тук. И през 2020 г моите усилия ще бъдат насочени към модернизиране на държавните пътища в община Баните“, каза Янкова. Според нея подобна политика е необходима и в община Неделино, където има нужда от ремонт на държавните пътища. „Има необходимост да се асфалтира и пътя Смолян – Рудозем, през връх Средногорец.

Тук смятам че Общинския съвет в Смолян трябва да е по-настоятелен. Вече втора година се бави ремонта на свлачището на пътя Смолян – Мадан, а там е изсипан огромен финансов ресурс. Не дай си боже да се активизира свлачището при зимни условия. Ето затова е необходима цялостна рехабилитация на пътя Смолян - Рудозем през връх Средногорец“, отбеляза Дора Янкова. Освен това Янкова заяви, че са необходими ключови политики по отношение на Златоград и геотермалната отоплителна система, която има както икономически, така и социален ефект.

Друга важна политика е довършване на околовръстния път на Чепеларе, за да може града да се оформи като курортен център. Според депутатът от БСП най-много липсват пари за общински пътища в община Смолян, които са връзката с населените места. Други предложения, които изтъкна Дора Янкова са за довършване на стария стадион в Смолян, както и за изграждане на спортна зала към училището в село Чепинци.

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.