Logo
Печат на тази страница
Петък, 27 Март 2020 14:52

Ради Лазарова дарява маски на още две отделения в МБАЛ – Смолян - кардиология и хемодиализа.  

Ради Лазарова
Ради Лазарова Ради Лазарова Снимка: Смолян днес!

„Нека не спираме да вярваме в доброто и помогне кой както може“, казва младата дизайнерка.

Както вече сме ви информирали, модния бизнес се включи в битката срещу коронавируса. Стана ясно, че младата и талантлива дизайнерка от Смолян Радослава Лазарова преориентира производството си и започна да шие предпазни маски, част от които дарява на смолянската болница. Ради и нейния екип изработват прекрасни официални и сватбени рокли, сега обаче шият маски. До момента е направила дарения в две отделения на МБАЛ – Смолян – рентгенология и неонатологично, предстои в кардиология и хемодиализа.

„Първото и много важно нещо, което ме подтикна да направя това е факта, че има недостиг на такива предпазни средства. Всъщност дори не съм се замисляла много. Просто исках да дам нещо от себе си в тази битка. Аз съм творец, който изработва рокли, дрехи, аксесоари за най-важните, за най-съкровените моменти в живота. Щом стана ясно, че хората имат нужда от помощ, за мен беше достатъчна причина да направя нещо за нашите бойци, искам така да ги нарека. Това са всички хора в здравната система, които са на фронта, борейки се не само с коронавируса а и с всички останали заболявания“, каза Радослава Лазарова. Тя и семейството й бързо успяват да реорганизират производството си. Разполагат със добра техника, а маските конструират на ръка, заради спецификата на човешкото лице.

Изработени са от органичен памук, за многократна употреба, с джобче, в което може да се постави марля. „Всеки ден около 30 маски аз и моя екип подготвяме и даряваме на различни отделения. Идеята е да дам малко положителна енергия, повече приятни моменти. Сега всички ние сме притеснени, тревогата, паниката са големи. Съжалявам, че маската започва да се превръща в моден аксесоар, защото идеята да видиш изражението на лицето, усмивката, се губи, но пък тя ни предпазва в тези трудни времена. Така че, с моите маски, с разнообразни десени, искам да дам нещо положително от себе си. И все пак не смятам, че съм направила нещо особено“, каза младата дизайнерка. Ради Лазарова призова всеки, който може да помогне по един или друг начин да го направи. Дали ще изработим нещо, дали просто ще се обадим на приятел не е важно, важно е да се подкрепяме, да проявяваме човешка доброта да си вдъхваме кураж, за да се справим със ситуацията.

Всеки, който желае, може да се свърже с дизайнерката Радослава Лазарова или да отиде на място в нейното ателие и да си закупи маска. Цената им е 4 лв. за бройка. Лазарова поясни, че едва ли маската ще ни предпази на 100 %, но е важно да бъдем дисциплинирани и да пазим себе си и обществото. „Може би това, което ни се случва, е вид урок, който ще ни научи да бъдем още по-добри и да ценим важните моменти в живота, като сватбите, баловете, юбилеите, всички онези мигове, за които аз създавам облекло. Искрено се надявам скоро да се справим и всички хубави събития да продължат. Нека не спираме да вярваме в доброто“, призова младата дизайнерка.

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2020 Смолян днес!. All Rights Reserved