Logo
Печат на тази страница

Библиотеката и „Европа Директно със съвместна онлайн инициатива за деня на Европа

Библиотеката и „Европа Директно със съвместна онлайн инициатива за деня на Европа
По повод 9 май – Ден на Европа посветен на мира и единството на европейските страни, Детски отдел на Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян, съвместно с Европейски информационен център „Европа Директно” – Смолян, организираха за малките потребители на библиотеката онлайн инициативата „Пътешествие в Европа”. Целта е учениците да познават историята за възникването на ЕС, кои са страните членки, както символите и ценности, които ги обединяват. С помощта на он-лайн платформа пред учениците от 4 „в” клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий”, с ръководител Севда Рабинева, бе представена мултимедийна презентация по темата.
 
Учениците бяха насочени към официалната страница на ЕС, където те участваха индивидуално в игра „Да опознаем Европа”, отговаряха на въпроси от викторина и изгледаха видеоклип. Те изпратиха снимки и видео с моменти от тяхното обучение, както и резултатите от викторината, които може да видите на сайта на библиотеката, както и в YouTube канала. Ученичката от 3 „а” клас на СУ „Отец Паисий” Ира Димитрова участва в инициативата с рисунка под надслов „Единни в многообразието” и прочете откъс от книгата „Приказка за Европа”.
 
За участниците са предвидени награди от Европейски информационен център „Европа Директно” – Смолян. Организаторите на инициативата изказват искрена благодарност на г-жа Рабинева, за активното участие на нейните ученици в културния живот на библиотеката, въпреки извънредното положение.
Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.