Logo
Печат на тази страница

Срещата на европейската младеж през 2020 г. позволява на младежите да окажат влияние върху европейската политика

Срещата на европейската младеж през 2020 г. позволява на младежите да окажат влияние върху европейската политика
Онлайн срещата на европейската младеж (EYE) успя да събере младежите с високопоставени политици, експерти и влиятелни личности, за да обсъдят ролята на ЕС в контекста на кризата с COVID-19.
 
Започва последната седмица от „EYE онлайн“, след отлагането на EYE2020 поради пандемията, в която млади хора от цяла Европа и извън нея ще имат възможността да се запознаят виртуално и да обменят мнения с експерти, законодатели, активисти и инфлуенсъри. Събитието ще отговори на въпроси на младите хора, свързани с ролята на ЕС в контекста на кризата с COVID-19, като част от кампанията #ЕвропаСрещуCovid19.
 
През цялата седмица участниците ще имат възможността да дебатират с високопоставени оратори, като например председателя на ЕП Давид Сасоли, заместник-председателите на ЕП Катарина Барли и Отмар Карас, председателя на ЕЦБ Кристин Лагард както и редица еврокомисари и евродепутати.
 
Председателят Давид Сасоли, който ще закрие събитието в петък, 29 май, сподели: „Стремим се да откриваме възможности дори в трудните моменти. „EYE онлайн“ извежда европейското младежко събитие на следващо ниво, като позволява на още повече млади хора от Европа и извън нея да участват в демократичния дебат и да изразят своите идеи за бъдещето на Европа. Така EYE става още по-достъпно и приобщаващо за всички“.
 
Програмата на „EYE онлайн“ стартира на 7 април, след като стана ясно, че събитието, което се провежда на всеки две години в Страсбург, не може да се проведе тази година поради пандемията от коронавируса. Последната седмица от събитието (понеделник 25-и до петък 29-и) включва няколко интерактивни сесии: дебат с ключови европейски законодатели, сесии относно това какво представлява работата на един евродепутат или устен преводач и няколко дискусионни групи на различни теми.
 
Председателят Д. Сасоли ще участва в закриването на събитието, озаглавено „В обувките на председателя на ЕП “, за да представи ежедневната си работа, най-вече в тези предизвикателни времена, както и отговора на Парламента във връзка с COVID-19 и пътя напред след настоящата криза.
 
Заместник-председателите на ЕП отговарящи за комуникациите, Катарина Барли и Отмар Карас, откриха финалната седмица в понеделник и отговориха на въпроси от участниците, свързани с работата на ЕС във връзка с кризата.
 
Председателят на Европейската централна банка, Кристин Лагард, е сред няколкото гостуващи оратори. Тя ще обсъди отговора на пандемията, наблягайки на нейното въздействие над хората, предприятията и банките.
 
Участниците също така ще могат да споделят мнения за това как младите хора могат да влияят в оформянето на политики след COVID-19, без да напускат дома си. Други сесии обхващат въздействието на COVID-19 върху младежката мобилност, по-специално програмите „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“, пазара на труда, неравенствата в здравеопазването, както и извънредното положение по отношение на климата.
 
Онлайн изданието на EYE има за цел да отговори на очакванията на повече от 13 000 младежи, които се бяха регистрирани за участието в срещата през май месец, като същевременно позволява участието и на по-широка публика. Към момента, дейностите от събитието са имали повече от 500 000 гледания онлайн. Събитието се предава пряко във Фейсбук страницата на EYE.
 
Пресслужба на Европейския парламент
 
 
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.