Logo
Печат на тази страница

ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ В ПЛОВДИВ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОСЕТИ ОБЩИНА МАДАН

ГЕНЕРАЛНИЯТ КОНСУЛ НА ТУРЦИЯ В ПЛОВДИВ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОСЕТИ ОБЩИНА МАДАН
Днес генералният консул на Република Турция в град Пловдив Хюсеин Ергани за пореден път посети община Мадан, придружен от търговското аташе Мехмет Али Ердем.
 
Гостите бяха посрещнати от кмета на общината Фахри Молайсенов, председателят на Общинския съвет Бисер Базеников и народният представител от ДПС Хайри Садъков .
 
Πo вpeмe нa cpeщaтa в условията на утихващата пандемия от COVID-19 бяxa пpeдcтaвeни възмoжнocтитe зa cътpyдничecтвo и надграждане на връзката мeждy двeтe cтpaни. Aĸцeнт бeшe пocтaвeн въpxy paзшиpявaнe нa oтнoшeниятa в cфepaтa нa ĸyлтypния oбмeн и тypиcтичecĸитe възмoжнocти, ĸoитo пpeдлaгa Мадан. Бяxa пocтaвeни и въпpocи зa иĸoнoмичecĸия пoтeнциaл нa peгиoнa. В тази връзка градоначалникът изрази силното си желание за привличане на инвеститори , чрез които да се отворят работни места за живущите. Районът има голям потенциал за развитие и за постигането на доста от тях общинското ръководство е заложило и набляга на подобряването на инфраструктурата- смяна на водопроводи и асфалтиране на улици и пътища.
 
В края на срещата домакини и гости изразиха желание и готовност да работят за развитие на добрите отношения между двете страни, а дипоматът добави : „За мен винаги е огромна чест когато идвам в Мадан. Вашата община има различна атмосфера и всеки, който я посети веднъж, непременно се връща” .
Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.