Logo
Печат на тази страница

Регионална библиотека „Николай Вранчев“ откри Филиал на стария център в Смолян

Регионална библиотека „Николай Вранчев“

От днес деца и възрастни, които живеят в района на ларгото на Смолян ще могат да се възползват от услугите на Филиала на Регионална библиотека „Николай Вранчев“. Идеята е от близо две години и вече е факт. Единствената причина да не бъде осъществена по-рано, беше непредвидената епидемиологична ситуация, с която трябваше да се сблъскаме. „Искаме да бъдем по-достъпни до хората с библиотечно-информационните услуги, които предоставяме в Регионалната библиотека. От месец юни ще стартираме и нашите летни ателиета. Искам да благодаря на община Смолян, които веднага след нашето предложение ни предоставиха, с решение на Общински съвет, две помещения за срок от 10 години напълно безвъзмездно“, каза Светлана Хаджиева – директор на смолянската библиотека.

Още миналата година Oбщинcĸият cъвeт в Смолян глacyвa дa бъдат пpeдocтaвeни, напълно безвъзмездно, две пoмeщeния в cгpaдaтa нa ĸлyб „Жypнaлиcт” – едното ще се ползва за заемна, а другото за читалня.  Символично беше прерязана лентата на ремонтираната и напълно оборудвана заемна от Светлана Хаджиева и секретарят на община Смолян Момчил Николов, който отправи своите поздравления за идеята. „Помня времето, когато на стария център в Смолян имаше библиотека, и се зарадвах на идеята да отвори филиал тук, в близост до едно от най-големите училища в областта. Досега на младите хора с книгата е важно за тяхното интелектуално, културно и духовно израстване. Пожелавам ви здраве и много сили и усърдие, за да се множат читателите ви“, каза Николов.

Филиалът на Регионалната библиотека на Стария център ще работи от понеделник до петък от 8.30 до 12.30 и от 13.30 до 17.30 часа. Литературата, с която е снабден, е напълно нова и е подходяща  както за деца, така и за възрастни.

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.