Logo
Печат на тази страница

Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин

Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин Новият областен управител Стефан Сабрутев встъпи официално в длъжност тази сутрин

Новият областен управител на област Смолян Стефан Сабрутев официално встъпи в длъжност в 9 часа на 20 май. Властта му бе предадена от досегашният му предшественик Недялко Славов. „Искам да поздравя г-н Сабрутев с назначаването му за областен управител. Да му пожелая успех и с много сили и енергия да оправдае надеждите на хората, това което ще му бъде възложено от служебното правителство и най-вече да организира и проведе свободни и честни избори, каквато е основната задача на служебното правителство“, каза Славов. Той бе категоричен, че ще има бъде осигурена приемственост, че няма оставени скелети в гардероба, а администрацията е достатъчно подготвена и в течение на всички проекти, които се движат. „През тези години работих ежедневно с екипа си от зам. областни управители, политическия екип и експертите от областна администрация. Реализирахме ключови политики за региона, реализирахме важни проекти, и аз се надявам че тези действия ще бъдат надграждани“, каза още Недялко Славов. Той посочи, че пред новият областен управител стои и една много важна задача, която трябва да оправдае надеждите на родопчани, а имено отварянето на граничния пункт при Рудозем, затова връчи на своя наследник символични подаръци. Освен ключа от областната администрация, който се предава на всеки нов областен управител, Сабрутев получи каска, която да използва за завършването на ГКПП „Рудозем“ и ножица и лента,  с която да бъде отворен пункта. „Имаме основание да очакваме всички, че това ще се случи по време на вашия мандат“, заяви Славов. „Основният ангажимент, към който ще се стремим е провеждане на честни избори. Паралелно с това ще движим и всички останали проекти, които касаят областта, каза Стефан Сабрутев. Той благодари на Недялко Славов за доброто и топло посрещане и обеща, че ще има приемственост, че ще бъде продължено всичко, което е правено в полза на област Смолян. „Искам да благодаря и на МС за огромната чест и доверие, която ми е гласувана“, добави Стефан Сабрутев.

 Стефан Сабрутев  е роден на 26 декември 1970 в Смолян. Завършва средно образование в Строителен техникум „Никола Вапцаров” – Смолян. От 1991 до 1999 работи в сферата на строителството, като механик и инвеститорски контрол. През 1999 основава фирма „Чечосан” за търговия със строителни материали. Завършва курс за придобиване на професия „Икономист“ от „Дикон Груп” ЕООД – София. От 2011 г. досега е бил общински съветник в Общински съвет – Смолян, а преди това, от 1999 г. работи в частния сектор в сферата на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Екология на селищни системи“ от Аграрния университет в Пловдив. Семеен с две деца.

Недялко Славов е роден на 16.07.1973 г. Магистър по икономика от Икономическия университет във Варна. Областен управител е на Смолян от 6 години. Народен представител в 41-вото Народно събрание. Заместник-областен управител на Смолян от 2004 до 2009 г. Общински председател на ПП ГЕРБ в Златоград. Семеен, с едно дете.

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.