Logo
Печат на тази страница

Райковци посетиха читалищната „книжарница” и си поговориха за любими книги

Атанас Аврамов разглежда книгите Райковци посетиха читалищната „книжарница” и си поговориха за любими книги

Инициативата на НЧ”Балкански просветител-1871” в смолянския квартал Райково да се дарят книги в навечерието на 24 май се хареса на местните жители.От рано сутринта, на 20 май, импровизираната „книжарница”пред културната институция привлече немалко хора. Библиотекарката Любомира Чаталбашева ги канеше любезно да разгледат книгите и да си изберат подходящо четиво. Предпочетени бяха творби от български автори. Например – „Нощем с белите коне” от Павел Вежинов, „Летопис на смутното време” и „Случаят Джем” от Вера Мутафчиева, романи от Богомил Райнов и др.

Любопитство към книгите показа и 83-годишният Атанас Аврамов. Той сподели, че голямо впечатление са му направили книгите „Мъртвите сибирски полета”, „Капитан Драйфус”, „Любов, страдание и лудост” от Виктор фон Фалк, както и повечето творби на Джек Лондон. Бай Насо похвали инициативата, казвайки, че всяка книга има достойнства и е добре да се прочете.Според него младите въобще не четат – имат други идеали и гледат живота от друг ъгъл.

Свое мнение за „книжарницата”изрази и Никола Русинов. По думите му това е начинът книгите да стигнат до читателите – да  има движение на дух и в това е смисълът на творчеството.

Добрите отзиви насърчиха Любомира Чаталбашева да приема подходящи дарения от лични библиотеки и да ги дарява на своите читатели.

Сийка КЕТЕВА

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.