Logo
Печат на тази страница

КДК ПРЕДСТАВЯ ПИСАТЕЛЯ ПРОДРУМ ДИМОВ

Продрум Димов

На 16 юни, от 18 часа в КДК на бул. „България” № 43 ще се проведе творческа среща с Продрум Димов от Пазадржик по повод новата му книга „Беззалезни изгреви”, издадена от ИК „Българска книжица”, през 2020 г.

Продрум Димов е учител. Години наред е секретар на Дружеството на писателите в Пазарджик и секретар на Клуба на дейците на културата в града. Член е на СБП. Пише с еднаква лекота за деца и за възрастни. Написал е повече от седемдесет книги – поезия, проза, сатира, мемоари, документалистика, спомени.

Приятелството му с известни писатели, ражда художествено-документални книги за: Дамян Дамянов, Христо Радевски, Иван Динков, Яко Молхов, Евтим Евтимов, Валери Петров, Матей Шопкин, Анжел Вагенщайн, Милена Цанева, Петър Караангов, Евтим Евтимов...

„Беззалезни изгреви” е сборник, разделен в две части – очерци и рецензии. Водещ е очеркът за Димитър Горов от град Пещера – светло име от българската национална революция. Този именит родопчанин е бил другар, приятел и довереник на Васил Левски, Христо Ботев, Любен Каравелов… Нему Ботев дава прощалното си писмо до Венета и личното си тефтерче, които той като човек с чувство за историчност, съхранява и предава на Националния исторически музей. Горов изпраща и телеграмите на поета до „Ла Републик Франсез” и „Журнал дьо Женев”, от които Европа научава за ескалацията на българската освободителна борба.

В сборника са публикувани още очерци за Николай Хайтов, Тончо Жечев, Дойно Дойнов, Лиляна Стефанова, Борис Делчев, Любомир Левчев, Юлиян Вучков...

Заповядайте, ще е интересно!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.