Logo
Печат на тази страница

Нова инициатива в Момчиловци. Националният трибагреник ще бъде поставен на подходящи места в селото

Нова инициатива в Момчиловци. Националният трибагреник ще бъде поставен на подходящи места в селото

Доброволци и ентусиасти подмениха знамето в местността Дупчов камък край Момчиловци. Новият трибагреник е висок три метра и е дарен от д-р Атанас Петров. Авариралият механизъм на пилона, който дълго време е създавал неприятности заради опасния терен, също беше подменен.

„Сърдечно благодаря на Богдан Кабасанов, който показа завидни умения по алпинизъм и добра воля да се случи, на Руско Кюлханов, който се превърна в двигател да се облагороди цялата зона  около забележителностите, на д-р Атанас Петров (Недялка Петрова) за дареното знаме, на Евгени Джаров (Анастасия Чаталбашева) и Петър Ников за помощта при монтажа.

Благодаря и на доброволците, които изработиха красиви указателни табели и къщички за птици, както и на служителите на Кметството, които окосиха немалка площ, за да се стига безпроблемно до мястото“, каза кметът на родопското село Сийка Суркова.

Тя добави, че „Да развеем българския трибагреник в Момчиловци" е новата инициатива, която е подета съвместно с доброволците. „На подходящи места, могат да се монтират пилони или да се захващат знамена, да се боядисат подпорни стени и др. Идеята не е националният флаг да" избожда" очите ни, а да носи национална гордост от нашата принадлежност. Защото за пореден път доказахме, че тук живеят РОДОЛЮБЦИ!“, категорична беше Суркова.

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.