Logo
Печат на тази страница

128 дружества от област Смолян получиха подкрепа за оборотен капитал

128 дружества от област Смолян получиха подкрепа за оборотен капитал
Изплатената им помощ от НАП е в размер на 1,3 млн. лв.
 

128 дружества от област Смолян са получили подкрепа по програмата за оборотен капитал в общо трите нейни фази от началото й досега, съобщават от офиса на Националната агенция за приходите в града. Общият размер на предоставената им чрез НАП безвъзмездна помощ е в размер на 1 300 000 лв.

            Всяка фаза на програмата, напомнят от офиса в Смолян, беше свързана с подпомагането със средства за оборотен капитал на фирми, чиято дейност или обекти са били преустановени или ограничени в резултат на една или повече заповеди на министъра на здравеопазването, вследствие на пандемията COVID-19. Отпускането на помощта на малки и средни предприятия се предоставя при наличие на преустановяване на дейността, т.е. когато същото е в резултат на издадените заповеди на здравния министър и е допустимо само за оборота, пряко относим към преустановената дейност.

            Общо 7007 дружества в страната са получили досега подкрепа с оборотен капитал, съобщават още от НАП. Безвъзмездната помощ, изплатена им в трите фази, е за малко повече от 131 млн. лв.

            В хода на програмата, всички одобрени кандидати се оповестяваха своевременно в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“ в сайта на приходната агенция.

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.