Logo
Печат на тази страница

Кой печели от нулевото реми?

Кой печели от нулевото реми?

Едва ли някой би оспорил, че 0:0 по правило се възприема за най-скучния резултат във футбола. Все пак головете са солта на играта - когато липсват в един двубой, то това не носи удовлетворение на публиката, както и на поне единия участник в двубоя. Има ли случаи, в които някой да е доволен от нулево реми? Има, разбира се - най-очевидният пример е когато един срещу друг се изправят аутсайдер и фаворит. В такива случаи за по-слабия тим обикновено говорим за спечелена точка, а не за две загубени. 0:0 може да бъде изгоден резултат и в елиминационни мачове, особено в реванша за отбора, който е спечели първата среща.

Освен това безголовото равенство носи облаги и на любителите на спортните залози. Когато никой не отбележи попадение, то мнозина могат да отбележат успех в прогнозите. Има и други варианти - например от bet365 припомнят, че букмейкърът връща пари на залог за определени пазари, когато мачът, на който е направено предвиждане, завърши 0:0. Ако се използва рационално такава оферта, то тя може да бъде много изгодна за потребителите.

И все пак точният резултат носи най-примамлива отплата

Най-много от Х без топки в нито една от двете мрежи печели този, който е направил точно това предвиждане в платформа за спортни залози. Точен резултат 0:0 или резултатност под 0,5 гола се срещат като два различни пазара, но по същество това е една и съща прогноза, като и за двата варианта се предлагат идентични коефициенти.

А ставката за познат точен резултат много рядко пада под 5 към 1. Доста апетитна възвръщаемост, нали? Да, но има причина да е така - този вид прогнози са сред най-трудните в букмейкърското меню. Дори и най-често срещаните крайни изходи - 1:0 и 1:1, стават факт в не повече от 10 до 15 % от случаите в различните шампионати. Нулевият хикс също излиза сравнително често редом с резултати като 2:0 и 2:1. Но честотата рядко надхвърля 1 на всеки 10 двубоя, което показва защо е толкова трудно да се уцели такъч точен резултат.

Х без гол в българското първенство е удачна опция за прогноза

Нулевите ремита в нашия първи ешелон са по-често срещани, отколкото в силните лиги в Европа. Вземаме за пример старта на този сезон в който статистиката отчита резултат 0:0 във един от всеки седем двубоя. При такава тенденция шансът да се познае Х без гол при добър коефициент (а то може да бъде по-висок от 6.00, дори от 7.00) е вече по-осезаем.

В най-класните първенства нулевото реми излиза по-рядко. Във Франция например без попадение завърши само една от първите 49 срещи след старта на сезона! В Англия и Германия 0:0 се получава като краен изход също рядко - 1 от 18-20 мача. Дори и в свързваната до неотдавна с “катеначо” Италия “сухото” реми се случва веднъж на 15 двубоя. Само в Испания Х без гол се случва почти толкова често колкото в България - в два от всеки 15 срещи от началото на кампания 2021/22.

Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.