Logo
Печат на тази страница

Дъждовете активираха свлачища в Смолянско

Дъждовете активираха свлачища в Смолянско

Свлачища и паднали камъни има по пътища в Смолянска област вследствие на обилните валежи, започнали  от петък следобед и продължили през изминалата нощ. 

Най-засегнати са общините Баните и Рудозем, където се е изляло доста количество дъжд, каза областният управител Емил Хумчев.

"В останалите е имало валежи, на моменти интензивни, но е прекъсвало и водата се е оттичала. Обаче в Баните и Рудозем снощи са се излели доста литри на квадратен метър и там съответно има малко поражения.

В Баните е излязла реката на едно място, наводнила е двор и къща, а в Рудозем има информация за поддали подпорни стени, срутени земни маси на пътя, които своевременно се почистват.

Нямаме информация за затворени пътища, за преливащи язовири. Наблюдават се постоянно и язовирите, и реките"

По данни на Областното пътно управление, тази сутрин  се е активизирало свлачище по главния път Смолян - Мадан между смолянските села Равнища и Търън. Движението се извършва в едната лента за движение, като пътния участък е обозначен. 

През изминалата нощ са паднали камъни по пътя за Пампорово след станцията на СБА.  Рухнала скална маса има и по пътя за община Баните в селата Петко и Оряховец. 

И по двата участъка се работи. Вече са разчистени  пораженията  край чепеларското село Богутево.

Заради паднала скална маса е затворен проходът "Петрохан".

Наводнен е пътният участък Бързия-Гинци при 59 км по пътя София-Монтана.

Оранжев код за обилни валежи е обявен за днес за 8 области у нас.

 

 
Източник: БНР
Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.