Logo
Печат на тази страница

Делегация от побратимения ни град Ксанти гостува на Смолян по повод празника на обединения град

Делегация от побратимения ни град Ксанти гостува на Смолян по повод празника на обединения град

По повод празника на обединения град Смолян, който бе отбелязан на 17 и 18 юни с концерти на група СИГНАЛ и ДАРА, подкрепени от смолянските формации Гимназистите, Q-Tek, Зареница и Най, в Смолян гостува делегация от побратимения ни гръцки град Ксанти. Гостите посетиха Смолян по покана на кмета Николай Мелемов.
Община Ксанти беше представена от заместник-кмета по Туризъм, култура и образование Панайотис Амвросиадис и общинския съветник Афентулис Цакиридис. Те бяха придружени и от журналиста Мери Даликриаду, която осъществява връзките с обществеността на местната власт в Ксанти.
На срещата на двете страни, която премина много сърдечно, предвид дългогодишното ни партньорство и побратимяване, което датира от 1995 г., бяха обсъдени въпроси за по-нататъшното укрепване на отношенията и сътрудничеството. Бяха разменени и символични подаръци. Двете страни символично размениха тениски с логата на своите туристически кампании – GO XANTHI и VISIT SMOLYAN (I♡SMOLYAN).
Делегацията предаде специални поздрави от кмета на Ксанти Манолис Цепелис и покани посещението да бъде върнато по време на тържествата на Стария град в Ксанти през м. септември.
Представителите на Ксанти също така се срещнаха и с почетния гражданин на Смолян г-н Георги Чилингиров, председател на Дружеството за приятелство между България и Гърция, чийто принос за укрепването и развитието на българо-гръцките отношения е безспорен и признат и от двете страни. Делегацията присъства на събитията, организирани от Община Смолян, както и посети църквата „Св. Висарион Смоленски“, Регионалния исторически музей и Художествената галерия и опита от местната кухня.

Пресцентър на община Смолян
Вашият FACEBOOK коментар ...

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2021 Смолян днес!. All Rights Reserved.