Menu
Понеделник, 26 Февруари 2018 12:43

Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на ОД на МВР – Смолян

Публикувана от Прочетена 1828 пъти

Предвид обилния снеговалеж и обявения червен код за интензивни валежи, апелираме към участниците в пътното движение да бъдат особено внимателни, както в случаите, в които са пешеходци, така и като водачи на моторни превозни средства.

Личните автомобили да бъдат подготвени за пътуване при зимни условия, с подходящи гуми и вериги за сняг. По възможност, до нормализиране на движението, да бъде ограничено ползването на лични автомобили само при неотложност. При необходимост да се ползва обществен транспорт.

Особено важно е всички участници в пътното движение да спазват правилата и да шофират безопасно, а пешеходците да пресичат само на обозначените за това места, едва след като са се убедили, че са забелязани от водача на автомобила и последният е спрял движението си. Не бива да се допуска управление на МПС с неподходящи гуми или със скорост, несъобразена с пътните условия и обилния снеговалеж.

От 07:30 часа до настоящия момент на територията на ОДМВР-Смолян са регистрирани 21 пътно-транспортни произшествия, като 19 от тях на територията на гр.Смолян. В две от произшествията има пострадали трима  участници в движението. Целия ресурс на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Смолян и РУ- Смолян е насочен към регулиране на движението и недопускане на произшествия.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!