Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 25 Септември 2018 19:07

Информационна кампания „Иновации, работни места и предприемачество”

Информационна кампания  „Иновации, работни места и предприемачество”
Информационна кампания  „Иновации, работни места и предприемачество” снимка: “Европа Директно” Смолян

 

 Европейски информационен център „Европа директно” в Смолян организира  на 27 септември информационна кампания на открито за широката общественост под надслов „Иновации, работни места и предприемачество”.

Освен информация за действията на европейските институции в областите заетост, растеж и инвестиции, смолянчани и гости на града ще се запознаят с механизмите за влияние на активното гражданство върху политиките на ЕС, създаването на единен енергиен и паричен съюз, програмите за финансиране, дейности на „Европа Директно” Смолян и инициативи на Европейската комисия.

За участници в кампанията са поканени представители на работодатели от града, организации и местни училища, които имат разработени иновативни продукти и идеи.

Учениците от  Професионалната гимназия за селско и горско стопанство “Никола Вапцаров” – Чепеларе, ще демонстрират създадения от тях прототип на електромобил. Училищната компания НОЕТИК от Езикова гимназия „Иван Вазов” - Смолян, обявена за най-добра училищна компания на България за 2017г. , ще представи своето мобилно приложение E-Food Scanner  за cкaниpане на етикетите на хранителни продукти и идентифициране на вредните съставки в тях. Младежите от Професионална гимназия по техника и технологии „Христо Ботев” -  Смолян, ще промотират онлайн платформата си ”Купи и дари” и каузите, които искат да подкрепят чрез нея.

Областен информационен център Смолян ще информира гражданите за своите текущи дейности и възможностите за финансиране от структурните фондове на ЕС.

„Арексим Инженеринг” ЕАД ще представи възможностите за работа и стаж в организацията и ще направи демонстрация по сглобяване на автомобилни компоненти.

Жители и гости на гр. Смолян, очакваме ви на 27 септември /четвъртък/ от 15 до 18 ч. на площад „Свобода” в гр. Смолян!

Екипът на “Европа Директно” Смолян

 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!