Menu
Четвъртък, 15 Ноември 2018 11:20

Информация за пожарна безопасност по време на отоплителния сезон  

Публикувана от Прочетена 1076 пъти

 Във връзка със зачестилите пожари в жилищни сгради и повишената опасност от възникване на такива по време на целия отоплителен сезон служителите от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Ви напомнят, че за да избегнете такива инциденти е достатъчно да предприемете няколко превантивни мерки.   

  • Препоръчваме мястото за съхранение на дървата за огрев до външните фасади на жилищните сгради да бъде далече от електрически инсталации и съоръжения, а разстоянието до самите сгради да бъде не-по-малко от 2м.
  • Съхранението на горими материали включително и дърва за огрев по стълбищните клетки и коридорите на жилищните сгради драстично увеличава опасността от възникване на пожар. Не допускайте такива материали да се съхраняват на места с повишена опасност от възникване на пожар!
  • Важно е да знаете, че при складирането на дърва в избените помещения, е необходимо да се осигури достатъчно разстояние до осветителни тела, разклонителни кутии, кабели и контакти и електрически съоръжения.
  • Забранено е поставянето на материали и съоръжения в това число дървен материал, дърва за огрев и каквито и да вещи на разстояние по-малко от 5м. от пожарни хидранти по тротоарите!
  • Задължително е изхвърлянето на жарава и пепел от печките с твърдо гориво да се извършва на обезопасени за целта места – метални съдове, а не в контейнерите за смет!

           В случай, че забележите признаци на пожар или други опасности, които застрашават живота на хората незабавно звънете на телефон 112 !

            

15.11.2018 год.                                                                                     Регионален говорител на МВР 

Гр. Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!