Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.

Инициатива за малките предприятия на ЕК създава възможности за работни места и растеж в България

Инициатива за малките предприятия на ЕК създава възможности за работни места и растеж в България
Европейската комисия приветства подписването на 2 март 2016 г. споразумение между Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) и българското правителство за реализиране в България на Инициативата за МСП  /малки и средни предприятия/. Този новаторски инструмент ще отключи над 600 милиона евро допълнително кредитиране за българските малки и средни предприятия.
Кристалина Георгиева, заместник-председател на ЕК с ресор "Бюджет и човешки ресурси", заяви: "Днешната програма е още един пример как европейският бюджет работи за хората. Пожелавам на българските компании да бъдат активни, да се възползват от опциите за финансиране, да инвестират, да създават работни места и възможности за по-добър живот".
Корина Крецу, европейски комисар по регионалната политика, каза: "Инициативата за МСП е конкретен пример как европейските фондове допринасят към целите на ЕК за насърчаване на растежа и създаването на работни места. За тази инициатива не е необходимо съфинансиране от националния или общинските бюджети, така че без да ползва ограничените обществени средства, тя е сериозна възможност за създаване на работи места и икономически растеж в България."
Допълнителна информация:
Програмата "Инициатива за МСП" за България  е  съвместен инструмент на Европейската комисия и Европейския инвестиционен фонд, създаден специално за да увеличи кредитирането на реалната икономика, откриването на работни мести и насърчаването на растежа. На основата на тази инициатива Европейската комисия одобри оперативната програма за малки и средни предприятия за България на 13 октомври 2015 г., за да подпомогне увеличаването на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия.
След подписването на споразумението днес Европейският инвестиционен фонд ще обяви в най-скоро време тръжна процедура, в която ще покани да кандидатстват банки и други финансови посредници, които реално ще отпускат преференциалните кредити за българските предприятия. Първите кредити за МСП се очаква да са отпуснати до края на годината.
 
Представителство на ЕК в България
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!