Menu
Вторник, 06 Февруари 2018 20:46

Инцидентът с 5-годишното дете не е свързан с пропуски в условията за безопасност по пистите, според "Пампорово" АД

Публикувана от Прочетена 1361 пъти
Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна

Случилото се вчера с 5-годишното дете от Русия е изключително неприятен и нелеп инцидент, заяви Мариан Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово"АД. От дружеството коментират, че безопасността на пистите в Пампорово се проверява ежедневно преди отварянето на ски зоната, а инцидентът с контузеното дете не е свързан с пропуски в условията за безопасност.

По предварителна информация малчуганът е блъснат от сноубордист на плаца "Язовира" извън пределите на пистата, уточняват от "Пампорово". Според информацията до момента, предизвикалият сблъсъка 15-годишен сноубордист е карал с висока скорост и след скок е ударил русначето на плаца встрани от пистите. Такъв тежък инцидент не се е случвал в Пампорово за последните 10 години, допълват от "Пампорово" АД.

Според последна информация детето все още е в безсъзнание и състоянието му остава тежко. Руското семейство има апартамент в Пампорово. "Правим всичко възможно, за да помогнем на родителите и да окажем необходимото съдействие, с всичко което можем", уточни Мариян Беляков. "Пампорово" АД е предложило на родителите на пострадалото дете да осигури медицински хеликоптер за транспортирането му до София, ако лекуващият медицински екип прецени, че е необходимо. Това съобщиха от ръководството на дружеството. 
Според Мариан Беляков този случай поставя отново въпроса за личната отговорност и безопасното поведение на сноубордистите и скиорите един към друг по пистите, предаде БТА.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!