Menu
Понеделник, 07 Август 2017 17:51

Издирваха цяла нощ гъбари край Кестен, откриха ги на границата

Написана от
полиция полиция снимка: Смолян днес!
Благополучно приключи издирването на трима човека, изгубили се в горите край девинското село Кестен. Hа 05.08.2017 год. в 21:05 ч. на телефон 112 е получен сигнал за изгубени трима човека в гората, в района на с. Кестен, общ. Девин. На сигнала незабавно се отзовали екип на РС ПБЗН - Девин, планинска спасителна служба и служители от РУ-Девин, а издирването продължило до сутрешните часове на 06.08.2017 год. с щастлива развръзка.
 
Хората били местни жители на с. Триград, две жени и един мъж, роднини, които отишли да берат гъби. Смрачило се, паднала мъгла и постепенно изгубили ориентация в гората, след което решили да подадат сигнал на 112. В резултат на бързите и навременни действия на служителите на РС ПБЗН – Девин и РУ – Девин, те били открити живи и здрави в местността „Шабаница“, в района над с. Триград, на границата между България и Гърция около 09.00 ч. на 06.08.2017 г.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!