Menu
Вторник, 01 Август 2017 19:49

Изграждат многофункционална спортна площадка в село Старцево

Написана от
Изграждат многофункционална спортна площадка в село Старцево снимка: община Златоград
С постановление № 153 от 28.07.2017г. Министерски съвет осигури финансиране на проект „Изграждане на многофункционална спортна площадка за: баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички, хокей на трева, хандбал и тенис на корт в с. Старцево, община Златоград”, на стойност 374 076, 54 лв.
В проекта се предвижда изграждане на многофункционална спортна площадка за баскетбол, волейбол, футбол на малки вратички, хокей на трева, хандбал и тенис на корт, обособяване на фитнес на открито и изграждане на детска площадка в с. Старцево, Община Златоград.
Работният проект предвижда изграждане на център с комбинирано игрище, който представлява игрално поле с размери 20.0х40.0 м, оградено, от четирите страни, с осигурителни ивици от по 2.0 м и 1.0 м, с което размерите на площадката стават 22.0х44.0 м.
Многофункционалната спортна площадка е разделена на 6 площадки за различни видове игри: за волейбол - с размери 9.0х18.0 м; за баскетбол - с размери 11.0х22.0 м; за игрище за футбол на малки вратички, хандбал и хокей на трева, с размери 22.0х44.0 м; за тенис на корт - с размери 11.50х18.20 м. Предвижда се изграждане и на фитнес на открито и детска площадка.
Настилката на игрището ще бъде от изкуствена трева, която се полага върху съществуващата асфалтово-бетонова настилка.
Спортната площадка ще бъде оградена с ограда-метална мрежа с PVC покритие, върху метални колове с височина 6 м. За трибуни ще се използват съществуващи бетонови трибуни, като върху тях ще се монтират дървените пейки. Предвидени са два подхода към центъра на комбинираното игрище: от север и от запад.
Проектното предложение предвижда изграждането и на осветителна инсталация, която ще се изпълни с LED прожектори 50W, IP67, монтирани на един ред по три, на метални стълбове.
Основната цел на проекта – изграждането на многофункционална спортна площадка в село Старцево, община Златоград, ще даде възможност на много деца и подрастващи да общуват повече помежду си, да спортуват активно и да прекарват пълноценно свободното си време. Спортът възпитава, изгражда ценности като приятелство, взаимопомощ, дисциплинираност и работа в екип, и развива здравословния начин на живот на децата и подрастващите.
С изграждането на спортната площадка ще се даде шанс и на жителите от малките населени места да спортуват активно, а наличието на площадката дава повече възможности на спортните клубове от общината за водене на редовни и пълноценни тренировъчни занимания, както и възможност на децата и подрастващите от малко населено място да практикуват няколко вида спорт.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!