Menu
Понеделник, 04 Юни 2018 19:17

Изграждат многофункционално спортно игрище по проект в “Арексим инженеринг”

Публикувана от Прочетена 2305 пъти

От 01.07.2017 г. Арексим инженеринг ЕАД изпълнява проект по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г. по процедура 
BG05М9ОР001-1.008 „Добри и безопасни условия на труд“. 

Наименованието на проекта е „Осигуряване на безопасни условия на труд и социални придобивки за служителите на Арексим инженеринг ЕАД“. 

Основната цел на проекта e подобряване на работната среда и условията на труд в Арексим инженеринг ЕАД и ще бъде постигната чрез изпълнение на 
дейностите: 1) Организация, управление и публичност на проекта; 2) Осигуряване на транспорт от и до работното място; 3) Осигуряване на средства за колективна защита – изграждане на две аспирационни системи; 
4) Осигуряване на качествено защитно работно облекло и лични предпазни средства за работниците; 5) Изграждане на мултифункционална спортна площадка. 

Проектът ще допълни и надгради мерките за повишаване удовлетвореността от работата, безопасността и сигурността на работещите в Арексим инженеринг ЕАД, съобщи за Smolyannews.com Кирил Асенов-младши – Мениджър “Нови проекти”. 

"По всички дейности се работи усилено. Добрите условия на труд и оптималната безопасност са една от първостепенните грижи на фирменото ръководство, тъй като безопасността и здравето, заедно с рентабилността, качеството и опазването на околната среда са неделима част от неговите отговорности, посочи Асенов-младши. 
Вече се изгражда и многофункционално спортно игрище, като целта е идната пролет спортното съоръжение да започне да функционира, предоставяйки добри възможности за спорт и много положителни емоции на работниците и служителите в дружеството. Спортното съоръжение ще бъде на разположение на работещите в предприятието след работно време и през почивните дни", посочи Кирил Асенов-младши. 

Общата стойност на дейностите по проекта е 196 560,00 лв., от които 157248,00 лв. безвъзмездна финансова помощ по линия на Европейския социален фонд и 39 312,00 лв. собствен принос. 

“Като косвен резултат от проекта ще се повиши производителността на труда на заетите в предприятието вследствие на повишената им мотивация за работа. Това от своя страна ще подобри и конкурентоспособността на фирмата”, допълни Кирил Асенов-младши. 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!