Menu
Четвъртък, 07 Февруари 2019 18:17

Изграждат подпорна стена, чакана 50 години в Момчиловци

Публикувана от Прочетена 1502 пъти
Сийка Суркова Сийка Суркова

Сериозни инвестиции очакват в село Момчиловци през 2019 година. Предстои да бъдат осъществени два мащабни проекта, чакани с години. Това обяви кметът Сийка Суркова.

Още тази пролет в центъра на селото, на ул. Елица, започва изграждането на подпорна стена, за която са отпуснати средства в размер на 300 хил. лв. „Това е една инвестиция, чакана около половин век. Подпорната стена ще бъде изградена на място, където има действащо срутище, получило се още при пробиване на пътя към площада. Години наред хората в този регион  чакат да бъде изградена тази подпорна стена, която да спре срутищните процеси”, каза Сийка Суркова.

С Министерско постановление парите вече са отпуснати, избрана е и фирмата изпълнител. В момента се изчаква да се подобрят метеорологичните условия, за да бъде сключен договора с фирмата и да започнат строителните дейности.

Вторият голям проект, който предстои да бъде реализиран в Момчиловци, с подкрепата на община Смолян, е подмяна на водопровода. „Това е изключително важен проект, който касае всички в селото – и жителите и гостите”, каза Суркова.  Проекта е изготвен и внесен за финансиране в МРРБ. „На този етап индикациите са положителни, така че очакваме през 2019 да започне подмяната на водопровода в Момчиловци”, обясни кметът на селото. По думите й реализирането на този проект е предпоставка и за последващ ремонт на улиците от вътрешната мрежа.

„Имаме много компроментирани улици, но не е ефективно да започнем да асфалтираме сега и след това да се разкопава отново. Надявам се скоро да имаме положителен отговор и да зарадваме местните хора с проекта за смяна на водопровода”, каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова . 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!