Menu
Вторник, 15 Август 2017 18:06

Изхвърлените в района на село Бостина отпадъци са почистени

Написана от
Прочетена 1386 пъти
Изхвърлените в района на село Бостина отпадъци са почистени снимка: Смолян днес!
Изхвърлените в района на село Бостина отпадъци, вече са почистени. Това беше констатирано при проверката на експерти от РИОСВ – Смолян тази сутрин. По-късно през деня, извършителят е направил писмени самопризнания. Въпреки това срещу него ще бъдат предприети административно-наказателни мерки по реда на Закона за управление на отпадъците.
 
РИОСВ – Смолян припомня, че нерегламентираното изхвърляне на отпадъци е нарушение на екологичното законодателство, а предвидената санкция за физически лица е в размер до 1000 лв.
 
РИОСВ – Смолян проверява постъпилите сигнали на граждани, когато те са от нейната компетентност. Екоинспекцията реагира на тези сигнали и в почивни дни, затова напомня, че за ефективен контрол навременното и точно  подаване на сигнала е важно. Когато замърсяването е в рамките на регулацията, компетентен за вземане на отношение е кметът на населеното място.
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!