Menu
Петък, 26 Януари 2018 20:36

Излезе първи брой на в. „Здравец”, издание на КДК – Смолян

Публикувана от Прочетена 1205 пъти
КДК – Смолян КДК – Смолян

Вестник „Здравец”, издание за литература, изкуство и култура на КДК, от днес 26 януари, е факт. Той е своеобразен наследник на познатото приложение на в. „Родопски вести” от недалечното минало. „Здравец ще е трибуна на интелигенцията в Смолян, на умните и талантливи млади и нетолкова млади хора, които приемат, че истината е свещена. Които имат какво да споделят със своите съграждани. Които пишат по-вълнуващата част от биографията на Смолян.

От скромния си опит знаем, че в реализирането на подобна идея, нищо не е по-важно от ярките и убедителни аргументи. Качественото и полезно съдържание на „Здравец” ще е от първостепенно значение. Надяваме се вестникът да даде своята „добавена стойност” в работа на Клуба на дейците на културата и връзката му с обществото. Да насърчи младите към нашите прояви, както и да подскаже на бизнеса, че духовното и материалното са неотделими.

В януарския брой присъстват по свой начин: поетът Джани Родари, вълшебникът-романист Антон Дончев, талантливият поет Димитър Златев, проф. Симеон Янев, дългогодишен преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, варненската художничка Сияна Струнчева, актьорът Вели Чаушев, ансамбъл „Родопа”, щрихи от културната политика на Община Смолян...

Започваме с четири страници, знаейки, че не е лесно да се издава вестник в Смолян, но при първия проблясък на надежда, ще ги умножим. Нали и най-дългия път започва от първата крачка!

Светозар КАЗАНДЖИЕВ

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!