Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Сряда, 07 Май 2014 10:06

Изложба „35 години европейски избори“ ще има на Моста на влюбените в София от 7 до 17 май

Изложба „35 години европейски избори“ ще има на Моста на влюбените в София от 7 до 17 май
Изложбата на открито „35 години европейски избори“, организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България, ще бъде открита на 9 май от 10,30 ч. Плакати от всички информационни кампании, откакто се провеждат преки избори за Европейски парламент (1979 - 2014 г.), ще бъдат изложени от 7 до 17 май на Моста на влюбените в София. В официалното откриване, което е част от честванията по повод Деня на Европа, ще се включи кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
От 1979 г. гражданите на Европейския съюз избират пряко представителите си в Европейския парламент. Във връзка с наближаващите европейски избори на 25 май, Информационното бюро на ЕП в България ще изложи 60 платна от изминали информационни кампании в държавите членки. Към всеки плакат има и любопитни факти за дейността на Европейския парламент, отразяващи най-вече решенията, взети през изминалия мандат (2009 - 2014 г.), които илюстрират нагледно огромното влияние на най‑демократичната европейска институция върху ежедневието на всеки един от нас.
 Изложбата ще бъде открита от кмета на София Йорданка Фандъкова и от и.д. ръководителя на Информационното бюро на Европейския парламент в България Теодор Стойчев.  Тя се организира с подкрепата на Дирекция „Култура“ на Столична община и е част от културния календар на столицата във връзка с кандидатурата за Европейска столица на културата през 2019 година.
Всеки, посетил изложбата, ще може да се включи и в специална игра с награди в Twitter, като се снима до любимия си плакат и го изпрати до страницата на Информационното бюро @EP_Bulgaria с хаштаг #евроселфи до 25 май. Награди ще получат 10-те съобщения, които бъдат споделени най-много пъти.
 
Информационното бюро на Европейския парламент в България

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!