Menu
Понеделник, 15 Юли 2019 17:42

ИЗЛОЖБА „РОДОПСКИЯТ СВЯТ НА НИКОЛАЙ ХАЙТОВ” ПРЕДСТАВЯТ В КДК

Публикувана от Прочетена 1938 пъти
На 15 юли (понеделник) 2019 г. от 18 часа в зала „Петър Стайков” на бул. „България” № 43, ще бъде открита изложба живопис на Елица Гигова – „Родопският свят на Николай Хайтов”. Възпитаничката на Средното специално училище за приложни изкуства в Смолян и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, внучка на народния писател, представя в 30 живописни платна, изпълнени в акрил, любими места на Хайтов в Родопите. В тях се усеща духът на „Диви разкази” и „Шумки от габър”.

Макар да е още твърде млада, Елица има над 30 изложби в страната и чужбина. Като педагог работи с деца и заедно с тях е била в Париж, Рим и Берлин. Колекцията е посветена на 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов и ще остане на вниманието на смолянчани и гостите на града до 31 юли т.г.
 
КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!