Menu
Сряда, 03 Октомври 2018 11:19

ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС ЗА 70-ГОДИШНИНАТА НА ПРОФ. РУЖКО ЧЕЛЕБИЕВ ОТКРИВАТ В КДК

Публикувана от Прочетена 760 пъти

 

         Днес, 3 октомври 2018 г. от 18 часа в зала „Петър Стайков“ на КДК, на бул. „България“ 43, се открива изложба живопис на проф. Ружко Челебиев, преподавател в Националната художествена академия – София. Колекцията представя 37 творби – портрети, натюрморти, пейзажи и композиции и е посветена на 70-годишнината от рождението на автора.

         Проф. Ружко Челебиев е завършил декиоративно-монументална живопис в НХА „Николай Павлович“ ,в класа на проф. Георги Богданов и е все още дейстгващ професор със свлй клас студенти. Успоредно с монументалните си работи, известни в нашия град – мозайките в Младежкия дом, Общината, ДСК, Областната управа и другаде, той се занимава активно и с кавалетна живопис. Това е поредната му самостоятелна изложба в Смолян.

         Заповядаюйте!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!