Menu
Петък, 13 Юли 2018 17:38

Изложбата „Щрихи от Гудевица” подкрепя изграждането на камбанария на църквата в селото

Публикувана от Прочетена 989 пъти

На 14.07. във фойето на сградата на община Смолян се открива фотографската изложба „Щрихи от Гудевица”, организирана от Народно читалище „Бъдеще сега”. В нея посетителите ще могат да видят различни гледни точки на съвременни фотографи към едно родопско село, превърнало се в средище за доброволчество, младежки инициативи артистични събития и опазване на културното наследство.

Изложбата цели да подпомогне доизграждането на камбанарията на църквата в селото, за което са необходими 3000 лв и ще бъде осветена на Илинден.

Всеки, който има желание да научи повече и да подкрепи родолюбивата инициатива на местните хора, може да закупи някоя от изложените снимки или да направи дарение за камбанарията, като се свърже с Лора Абаджиева на телефон 0888 975 745.

Изложбата е част от инициативата на НЧ „Бъдеще сега” - „Претворяване. Развитие на творчески общностни пространства”, подкрепена от „Пловдив 2019 – Европейска столица на културата”. Тя ще бъде достъпна за посетители до края на месец юли.

Вход: свободен.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!