Menu
Понеделник, 10 Юли 2017 07:46

Как букмейкърите остават на печалба?

Написана от

Броят на хората, който ползват спортните залагания, нараства непрекъснато. Това до някъде се дължи и на достъпа до онлайн букмейкърите, който е по-лесен от всякога. В резултат на това, възниква и въпроса как букмейкърите оценят риска и определят коефициентите за всяко едно спортно събитие? Може, би си мислите, че комарджиите често и много лесно губят пари – това е донякъде вярно, но какво да кажем когато букмейкърите са принудени да изплащат колосални суми – означава ли това, че те губят?

Букмейкъра, като всяка една друга фирма, трябва да успява да прави печалба, за да се задържи в тази силно конкурентна среда. В същият този момент, трябва да предлагат и достатъчно атрактивни промоции и коефициенти, така че да задържат настоящите си клиенти и да привлекат нови.

Букмейкърите имат големи екипи, разполагащи със сложни алгоритми за управление на риска. С помощта на тях, те се наблюдават клиентите си, създават типични профили на тях, проследяващи и тяхната активност и навици. Освен екип, който отговаря за определянето на риска за всяко едно спортно събитие, букмейкърите разполагат и екипи от така наречените „сравнители на коефициенти“ (познати още като odds трейдъри). Тяхната работа  е да определят възможно най-точно вероятността за крайния изход на спорното събитие. Защо това е важно?

Определяйки, „точните коефициенти“ , гарантират добро разпределение на парични потоци, така че букмейкъра, да получи предварително заложения марж. При правилно разпределение на парите, букмейкъра си гарантира печалба. Добрите букмейкъри, залагат предварително печалбата в порядъка на 2-5 % за всяко едно спортно събитие.

Какво се случва, обаче ако залозите не се разпределят според очакванията на букмейкърите? Отговорът, както се досещате е повече от очевиден, започват да ги променят, така че да насърчат залагащите в желаната от тях посока и по-този начин да постигнат желания паричен баланс.

За разлика от залагащите обаче, който имат за цел да реализират печалба за едно конкретно събитие, крайната цел на всеки уважаван букмейкър е да реализира печалба за определен период от време. Постоянна и по-ниска печалба е стратегия на всички утвърдени букмейкъри като betfair, който показват, че това е правилния подход за оставане в бизнеса.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!