Как да изберем ежедневна детска рокля

Как да изберем ежедневна детска рокля

Ако сте родител на малко момиченце ще разберете следната фраза – роклята може да бъде най-удобната и най-неудобната детска дреха. Бащите много обичат да обличат момиченцата в рокли, защото не им се налага да търсят панталонки и блузка, които да си отиват и да се съчетават. От друга страна майките не могат да устоят на изкушението да видят дъщеря си като малка дама и роклите в гардероба на детето, са неизбежна  наличност. Защо казваме, че това може да бъде и най-неудобната дреха? Сами се досещате, че малките пакостници тичат, скачат, лягат в тревата или пък в пясъчника и по това време роклята може да се е вдигнала и дори да е на път да се съблече. От хигиенна и здравословна гледна точка това можеш да бъде рисков фактор, затова ще разгледаме ценни неща, които трябва да знаем, избирайки детска рокля в ежедневието.

  1. Стегната в горната част – досещате се за онези модели, които представляват сякаш голям ластик от плисирана материя в горната част. Тя в никакъв случай не е силно стегната, но прилепва по тялото и не позволява роклята да се вдигне по-нагоре. Ще се изумите колко рокли могат да се съблекат дори от едно спускане по пързалката, ако детето е улисано в играта. Ето защо този модел, освен красив и модно изглеждащ, е и голям трик в ежедневието.
  2. Свободна в долната част – колкото по-широка е роклята, толкова по-удобно е на детето. Въпреки, че това носи рискове от повдигане, на първо място искаме малката принцеса да се чувства комфортно. Тесните рокли в долната част ограничават свободните движения и това изнервя момичетата, които преди всичко искат да играят свободно.
  3. Връзки като презрамки – това е чудесен трик в зависимост от ситуацията. От една страна можем да регулираме връзките и да направим роклята функционална и в следващите години. От друга страна можем да сменяме стегнат с по-отпуснат вариант, съобразявайки се с това, което ангажира в момента детето. Например, ако играе, ги затягаме, а ако се храни – можем да ги разхлабим.
  4. Материя – в края на нашата класация, но не на последно място стои настоящият критерии при избор на покупка на детска рокля. Кожата на малките е чувствителна и нежна и е важно да използваме меки и естествени материи, които буквално не се чувстват или носят приятно усещане. Често ще чувате, че нещо им боцка или им е некомфортно, това се случва именно заради споменатата чувствителност.Също така естествените материи не задържат влага, а я попиват, което е важно за децата, особено по време на игра, когато се потят и изразходват енергия.
  5. Използване на клинче под роклята – в зависимост от сезона то може да бъде дълго или късо. По този начин защитаваме нежните части от нараняване и замърсяване и караме детето да е чувства по-удобно в дрехата. Чорапогащникът също може да играе тази роля, но минусът при него е, че лесно се къса и винаги трябва да носим резервен.

Ако се чудите къде да намерите дрехата, която да съчетава всички гореописани характеристики, ще ви препоръчаме онлайн магазина на Crazy Kids. Там има налични красиви и удобни модели на марки като Mayoral, Angel’s face, Contrast и др.

Повече за ежедневните детски рокли може да видите тук: https://crazy-kids.bg/detski-rokli

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре