КАЛЕНДАРЪТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН ЗА 2022 Г. Е ГОТОВ И НАЛИЧЕН

КАЛЕНДАРЪТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН ЗА 2022 Г. Е ГОТОВ И НАЛИЧЕН

Той отново ще се продава с благотворителна цел, като този път събраните пари ще бъдат дарени на Александра Сираков  от Смолян

Календарът на Община Смолян за 2022 г. е готов.  Цената е 8 лв., като цялата събрана сума от продажбата му ще бъде дарена на Александър Сираков от Смолян, който е на 15 години.

Момчето е с детска церебрална парализа, епилепсия и спастична пареза на краката. Досега е претърпял 12 операции на крачетата. Александър не говори и не ходи. „ С него съм по  24 часа и единственият човек, който работи в семейството е съпругът ми. Обграждаме го с любов и грижи. Затруднени сме  да излизаме, защото живеем в  блок и не мога да го изведа навън с количката заради стълбите. Вече е по-тежък и баща му също се затруднява. Затова се нуждаем от устройство  за изкачване на стълби за инвалидни колички серия 04. Това мобилно устройство/робот за (асистирано) изкачване на стълби, осигурява достъпност за хора с инвалидна количка“, сподели майката Силвия Кехайова. 

Семейството има още един син Кристиян Сираков, който е седмокласник. Сумата за така необходимото устройство на което да се качва количката е непосилна за тях, защото единственият доход с който се издържат е на съпруга Тодор Сираков.      

Търговските обекти, от които може да закупите календара са:

1. Магазин за GSM аксесоари "Rtel" в сградата на Детмаг;

2. "Елкорект-Кокаров", Дълбоко дере;

3. Старата книжарница в Райково;

4. Застрахователен брокер "Балкан" - ул. Дичо Петров 15;

5. Магазин за GSM аксесоари S mobile - Кино Дружба

6. Магазин City light

7. Kukla beauty house - ул. Дичо Петров 15.

Също така в Деловодството и в Центъра за обслужване на граждани в Община Смолян.

Календарът може да се поръча и онлайн като ще  бъде изпратен чрез Еконт/Спиди. За целта, желаещите трябва да пишат на лично съобщение на фейсбук страницата  „Календар на община Смолян“ на  адрес, телефон и брой календари, които искат да закупят.

Вярваме, че и тази година всички заедно ще помогнем за по-добрият живот на едно българско дете, а освен красивите снимки, този календар ще Ви донесе още малко родопско настроение, в долния ляв ъгъл на всяка страница има QR код, сканирайки го с телефон ще може да се насладите на избрани родопски песни!

Идват най-светлите празници, може да подарите на близък човек този сътворен от Вас календар, но още по-ценното е, че по този начин ще дарите надежда на едно българско семейство!

Пресцентър на община Смолян

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре