Камара на строителите в България, Областно представителство – Смолян преизбра Владимир Кехайов за свой председател на редовно общо отчетно-изборно събрание

Камара на строителите в България, Областно представителство – Смолян преизбра Владимир Кехайов за свой председател на редовно общо отчетно-изборно събрание Снимка: КСБ ОП-Смолян

Събранието на КСБ ОП-Смолян се проведе на  24.09.2019г.(вторник) в залата на РИОСВ-Смолян. Представителите на строителните фирми-членове на КСБ ОП-Смолян се събраха, за да разгледат и приемат отчетните документи за работата на председателя и Областния съвет за периода 01.09.2018 – 31.08.2019г., да изберат ръководни органи на Областното представителство с тригодишен мандат (председател, Областен съвет и Контролен съвет), както и делегати в Общото събрание на КСБ през ноември в София. Специални гости на събранието бяха инж. Илиян Терзиев – Председател на КСБ и инж. Мирослав Мазнев – Изпълнителен директор на КСБ, които в непринуден диалог с представителите на местните фирми очертаха основните направления в дейността на централното ръководство на Камарата, законодателните инициативи и срещи, обсъдиха проблеми от общ за строителството характер.

         С таен избор и единодушие събранието отново гласува доверие на досегашния председател на ОП-Смолян Владимир Кехайов, който получи символичен подарък за активността му като обединител на местния строителен сектор в защита на интересите на всички строителни фирми от Смолянски регион. „Бъдете водач на гилдията ни и повишавайте нейния авторитет, за да постигнем за Родината ни България просперитет“ бе част от пожеланието към картина с известен сюжет от притчата за силата на обединението и сплотеността.

Като едно сериозно постижение на ОП-Смолян може да бъде изтъкнато значителното увеличение на членската маса от 44 фирми в началото на мандата през 2016г. на 100 фирми към 24.09.2019г. Съпоставени към 105 строителни компании, регистрирани в ЦПРС от Смолянски регион, тази висока степен на представителност на  местната структура бе наречена от ръководството на Камарата „моделът - Смолян“. Отчетена бе и активността на КСБ ОП-Смолян в областта на обученията, организирани съвместно със „Строителна квалификация“ ЕАД.  Обучени бяха общо 212 служители и работници от строителните фирми към КСБ ОП-Смолян. Към тази цифра трябва да се добавят резултатите от една модерна форма на обучение, по която 3-ма участници в дългосрочното дистанционно обучение за технически ръководители наскоро получиха дипломи, отново в сътрудничество със „Строителна квалификация“ ЕАД, както и двете информационни среща за представяне на продукцията на общо 4 фирми производители и вносители на строителни продукти.

Събранието избра за членове на Областния съвет  Весела Цолова (Дюлгер ООД), Кремен Красин (Красин ООД), Валентин Кюлхански (ВиК-СТРОЙ ЕООД)  и Асен Соколов (Артстрой ООД). Членове на Контролния съвет за следващия тригодишен период ще бъдат Милко Юруков (Талант-М ЕООД), Алеко Келешев (Ай Пи Зет ООД) и Венцислав Гиритлиев (Венигаз ЕООД). Десет са фирмите-делегати на предстоящото Общо събрание в София съгласно принципа за представителност спрямо броя членове: Ай Пи Зет ООД, Артстрой ООД, Викторио ЕООД, ВИК-СТРОЙ ЕООД, Дюлгер ООД, Красин ООД, Крис-МТ ООД, Ростер ООД, Термо билд ООД, Юнимекс  ООД.

Като свой приоритет в работата през следващия дванадесетмесечен период събранието прие специализираните обучения в областта на строителството, като бяха направени и конкретни предложения за теми. Бе коментирана и приета финансовата рамка на дейността в синхрон с основните функции на КСБ ОП-Смолян и предвижданите инициативи.

КСБ ОП-Смолян

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!