Menu
Събота, 21 Юли 2018 06:13

Камбанен звън от новопостроената камбанария огласи с. Гудевица на Илинден"

Публикувана от Прочетена 2034 пъти
Камбанен звън от новопостроената камбанария огласи с. Гудевица на Илинден" снимки: Архиерейско наместничество гр. Смолян

На 20.07.2018 г. се чества паметта на Св. Пророк Илия. В село Гудевица, община Смолян тържествено бе отбелязан храмовия празник на храм "Св. Пророк Илия".Беше отслужена Света Божествена Литургия от председателя на Църковното настоятелство иконом Запрян Шиков секретар на Архиерейско наместничество и енорийски свещеник при храм "Св. Неделя" гр. Смолян.

По време на богослуженията песнопенията се изпълняваха от църковния хор при храм "Св. Неделя" гр. Смолян с диригент Росица Казалиева. След Светата литургия беше отслужен празничен водосвет и осветена новопостроената камбанария на храма.

Иконом Запрян Шиков благодари на Църковното настоятелство за положения труд по време на строежа, който се ръководеше от църковния настоятел г-н Стефан Гогов от с. Гудевица. Също така той благодари и на г-н Спиро Чавдаров за дарените строителни материали от неговата фирма, на инжинер Иван Георгиев от Смолян за дарения проект за строежа на камбанарията на храма и всички дарители.

Благодарности за всички млади хора от читалище "Бъдеще сега" с. Гудевица и за жителите от селото и околностите доброволно взели участие в строежа за това Богоугодно и спасително дело. Бе раздадена и благословена трапеза за всички гости на празника.

Отец Запрян поздрави именници и семействата им, по молитвите на Св. Пророк  Илия Бог да дава мир, здраве, спасение, благоденствие и велика милост в Неговото царство небесно. На многая и благая лета!
 
Архиерейско наместничество гр. Смолян
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!